2021. augusztus 27-29

Székelykeresztúron Géczy Gábor indította el az Erdélyi Népi Gyógyító képzést. Sok nebulója volt/van a tanfolyamnak, összetartásuk példamutató.

Fodor Erika és Zsolt két évvel ezelőtt megszervezte az I. Keresztúri Gyógyító Napokat, ahol erősen sokan voltak, akik gyógyulni szerettek volna. Tavaly sajnos nem lehetett megtartani, de idén, 2021-ben újból összejött.

Tavasszal kaptam meghívót Erikától, hogy számítanak rám szeptemberben.

Augusztus 27.-én pénteken estefelé érkezett meg a mikrobusz Keresztúrra, amikor is azonnal beültünk régi ismerősünk, Bernád Ilona előadására. Sok érdekességet hallottunk a népi gyógyászatunkról, a természetes várandósságról és szülésről. Szó volt Erdély szerepéről is a jövőre vonatkozóan, illetve a tervezett Erdélyi Népi Gyógyász Iskoláról is, Keresztúron.

Csodálatos találkozások, ölelések, beszélgetések alakultak ki a rég nem látott gyógyítók között! Erdélyből voltak Keresztúrról, Marosvásárhelyről, Csíkból gyógyítók, Magyarországról legnagyobb létszámban a Baranya MAG képviseltette magát, de voltak más tájegységről is.

Három nagyon édes erdélyi leánnyal kerültem egy szobába, példaértékű volt, ahogy tiszteletben tartottuk egymást, és a hosszan tartó beszélgetések is mélyen bennem maradtak. Köszönöm, hogy Veletek lehettem egy szobában!

Szombaton reggel a megnyitón csodálatos egységet tapasztaltunk meg a gyógyítók között. Géczy Gáborról megemlékeztünk, aki ott volt köztünk, erősített minket.

Szép napsütéses idő volt, amit közösen teremtettünk. A gyógyulni vágyók érkeztek, érkeztek, a gyógyítók gyógyítottak. Volt olyan vendég, aki több gyógyítónál is járt.

A fedett helyen és a nagy sátor alatt voltak a masszőrök, a csontkovácsok, a szellemgyógyászok, a pince helységben szintén masszőrök, illetve a hangtálas gyógyító leány.

Az étkezések nagyszerűen meg voltak oldva. Közös finom reggeli volt, az ebéd egyenként, kinek hogyan engedte az ideje, és este szintén finom közös vacsora, éjszakába nyúló beszélgetéssel, borozgatással. Itt köszönöm meg a kiszolgáló személyek odaadó munkáját, a finom étkeket, a kiszolgálást, a szervezést!

Vasárnap délelőtt kicsit kevesebben voltak a gyógyulni vágyók, valószínű az esősebb idő miatt. Ekkor nyílt lehetőség egymás gyógyítására, ami szintén nem elhanyagolható! Késő délelőtt kezdtek el jönni a gyógyulni vágyók, és áradatuk egészen estig tartott, amíg látni lehetett.

Közös vacsora után néhány gyógyítótól eljött a búcsúzás ideje.

A közösen eltöltött két nap alatt hatalmas energia löketet kaptunk/adtunk, mind egymásnak, mind a gyógyulni vágyóknak.

Nagyon köszönöm Erikának és Zsoltnak a hatalmas szervező munkát, időráfordítást, hogy megteremtették ezt a fantasztikus gyógyító hétvégét! Továbbra is minden jót kívánok minden egyes résztvevőnek, és kívánom, hogy ha Isten is akarja, jövőre ismét találkozhassunk Székelykeresztúron, a III. Erdélyi Gyógyító Napokon!

Szeretettel: Horváth Katalin

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük