XXV. Szabolcs-nap beszámoló

Családias hangulatban töltöttük a 25. Szabolcs-napot. Volt benne mozgás (Do-In bemutató), kultúránk felelevenítése (Rovás jelek bemutatása), Rovás jóga (a Napüdvözlet Egyesület együttműködésével), ismeret gyarapítás (>> Időutazás a rovásjelekkel című előadás a témához fűződően), dalos megemlékezés egy kedves közösségteremtő barátunkról (Urbán Dániel Törzsök), aki nemrég távozott e földi síkról, ízletes közös lakoma (baranyai tojásos lecsó), agytágító könyvbemutató (>> Szabó László: Emlékcsinálók) és gondolatébresztő beszélgetések. Mindezek alatt lehetőség volt origamizni (Pécsi Origami Kör), íjászkodni, agyagozni (Szalma Mater Agyagozó Műhely). Az időjárás megpróbált ránk ijeszteni, de ettől még inkább meghitté vált a hangulat (kénytelenek voltunk közelebb húzódni egymáshoz egy sátor alatt).

A programunk délutáni fénypontja a Lélelkfestő (Abonyi Bea) akvarell kiállítása volt zengő dalos kísérettel (Gulyás Judit és Tóth József előadásában) a Szt. Mihály Közösségi Házban. 

Külön köszönet Juditnak és Józsinak a Szabolcs-napot záró meghitt dobos- és népdal tanításért. Ha valakinek kedve van dalokat tanulni vagy az akkori jelenlévők ismételni >> itt tölthető le a hanganyag dalszövegekkel együtt. Legközelebb már fejből énekelhetjük közösen.

Jó volt együtt lenni ezen a napon. Köszönjük mindenkinek, aki fontosnak tartotta, hogy jelen legyen ezen a rendezvényen és hogy hozzájárult valamilyen módon ehhez a naphoz.

0 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük