A Tanulócsoport Találkozókról általában

A Tanulócsoport arra hivatott, hogy keretet nyújtson a hawkinsi tudatmező erősítéséhez és a tagok elsődleges célja a spirituális tudatosság és az Igazság iránti vágy. A csoportvezető csupán bizalmat élvező szolgálattevő, nem pedig irányító. A Tanulócsoport önfenntartó. Költségeit a tagok önkéntes hozzájárulásaiból fedezzük, melyet az alkalom végén az adományosdobozba köszönettel fogadunk. A csoport önfenntartását, a terembérlést, a könyvek, videók és technikai felszerelés beszerzését a csoporttagok önkéntes hozzájárulásaiból szeretnénk megoldani.

Az együttléteinken való megszólalásainkban arra törekszünk, hogy mondandónk Hawkins tanításaihoz, illetve az általa hitelesnek kalibrált tanítók tanításaihoz, vagy saját tapasztalatainkhoz kapcsolódjon. Emellett megszólalásunk terjedelmére vonatkozóan figyelemmel vagyunk arra, hogy másoknak is lehetősége nyíljon megnyilvánulni, és hogy kerüljük a felesleges beszédet. A homokóra hivatott beszélőfa lenni, amit a hozzászóló a kezébe kap, és ami segíti egy 5 perces időkeretben maradni. Szeretnénk, hogy lehetőség nyíljon személyes élmények megosztására. Amennyiben megszólalásunkat ilyen megosztásnak szánjuk, és arra reflektálást nem várunk, azt azzal fejezzük ki, hogy mondandónkat a „Köszönöm, hogy megoszthattam.” fordulattal zárjuk. A találkozók lehetőséget biztosítanak arra, hogy megismerjük a Hawkins által ajánlott és magyarázott módszereket, valamint, hogy azokat csoportosan is gyakorolhassuk.

A Találkozók menete

Megtekintjük az >>„Ezer kéz tánca” [Thousand-Hand Guan Yin (Samsara)] videót, majd kérnénk azokat, akik először vesznek részt a találkozón, hogy pár mondatban osszák meg, hogyan jutottak arra döntésre, hogy tudatosan a spirituális útra léptek. Ezután néhány feliratozott videórészletet tekintünk meg, majd témába vágó fejezeteket olvasunk fel Hawkins egy könyvéből és/vagy kivetítjük a szövegrészeket, amelyeket bekezdésenként hangosan felolvasunk. A felolvasott idézeten elmélkedhetünk, meditálhatunk, vagy feltehetjük a csoportnak a bennünk felmerült kérdéseket, illetve szabadon megoszthatjuk személyes tapasztalatainkat. A Csendnek is szeretnék helyet és alkalmat adni a találkozón, ezért az utolsó fél órát csendes kontemplációval, meditációval, belső imával töltjük. Búcsúzásként öleléssel zárjuk a másfél órás találkozást.

A tagság egyetlen feltétele a spirituális tudatosság előrehaladása és a megvilágosodás iránti vágy. A csoporttalálkozókon való részvételhez nem szükséges Hawkins könyveinek és tanításainak mélyreható ismerete, de erősen ajánlott, hogy a magyarul megjelent “Erő kontra erő”, és “A Valódi Én hatalma” (új fordításban „A Mindenség szeme”) című köteteket már legalább nagyvonalakban ismerje a csatlakozni vágyó.

Különösen hálásak vagyunk, hogy dr. David R. Hawkins könyveit magyarul is olvashatjuk, amelyek a love2translate kiadó >> webáruházból megvásárolhatók. (Megj. Bankkártyával/utánvéttel is lehet vásárolni, ehhez a FIZETÉSI PÉNZNEM VÁLASZTÓ-nál a HUF-ra kell kattintani, még azelőtt, hogy kosárba tennék az óhajtott könyvet.)

Dr. David Hawkins életéről ízelítőt, vallomásainak részleteit összefűzve >> ezen az oldalon olvashatjuk.

Találkozó időpontok
2020.09.03.
2020.06.25.