MAG (Mintaként Alkalmazott Gondviselés) közösségek Magyarország és Erdély-szerte léteznek, működnek. Széles körű kapcsolati rendszerünk van hagyományőrző közösségekkel, melyek a népi műveltség különböző részterületeit művelik. Közösségünk tagjai életvitelszerűen törekednek a már megtanult hagyományokat művelni, élményközpontúan továbbadni.

Előadásainkon, bemutatóinkon, nyitott „Baranya MAG-os Sátor” egészségmegőrző programjainkon kicsiket és nagyokat egyaránt megszólítunk, időseket és fiatalokat, gondolkodásra késztetünk saját egészségük és környezetünk egészsége kapcsán. Ezen alkalmakkor tudunk érdeklődőket bevonni a munkánkba és ők bővítik a közösségünket számban és tudásban.

Olyan gyógyító jellegű közösségi tér létrehozására törekszünk, ahol együtt, közösen és hasznosan oldjuk meg a felmerülő lelki, testi egészséggel kapcsolatos problémákat. Ha baj van, van ahova fordulni, ha tanulni szeretne, van ahonnan, ha jó és minőségi értékeket támogató közösségre vágyik, van, ahova, akikhez menjen – mindhárom szinten jelen szeretnénk lenni az emberek életében a Baranya MAG közösség szellemében.

Kapcsolódó bejegyzések:

>> 2021. Csíksomlyói zarándoklat és a Szent László legendák nyomában – beszámoló

>> Szilágyi László – A népi gyógyászatról (A cikk a >> XXIV. Szabolcsnapi visszatekintő részét képezi.)

>> Fesztiválos augusztusi hétvége

>> Alsómocsoládi Egészségnapok