MAG (Mintaként Alkalmazott Gondviselés) közösségek Magyarország és Erdély-szerte léteznek, működnek. Széles körű kapcsolati rendszerünk van hagyományőrző közösségekkel, melyek a népi műveltség különböző részterületeit művelik. Közösségünk tagjai életvitelszerűen törekednek a már megtanult hagyományokat művelni, élményközpontúan továbbadni.

Előadásainkon, bemutatóinkon, nyitott „Baranya MAG-os Sátor” egészségmegőrző programjainkon kicsiket és nagyokat egyaránt megszólítunk, időseket és fiatalokat, gondolkodásra késztetünk saját egészségük és környezetünk egészsége kapcsán. Ezen alkalmakkor tudunk érdeklődőket bevonni a munkánkba és ők bővítik a közösségünket számban és tudásban.

Olyan gyógyító jellegű közösségi tér létrehozására törekszünk, ahol együtt, közösen és hasznosan a magyar népi gyógyászat segítségével oldjuk meg a felmerülő szellemi, lelki, testi egészséggel kapcsolatos problémákat. Ha baj van, legyen hova fordulni, ha tanulni szeretne, legyen kitől, ha jó és minőségi értékeket támogató közösségre vágyik, legyen ahova, akikhez menjen. Mindhárom szinten jelen szeretnénk lenni az emberek életében a Baranya MAG közösség szellemében.

Kapcsolatfelvétel és feliratkozás levelezőlistánkra: baranya.mag.pecs@gmail.com


Kapcsolódó bejegyzések:

>> 2021. Csíksomlyói zarándoklat és a Szent László legendák nyomában – beszámoló

>> Szilágyi László – A népi gyógyászatról (A cikk a >> XXIV. Szabolcsnapi visszatekintő részét képezi.)

>> Fesztiválos augusztusi hétvége

>> Alsómocsoládi Egészségnapok