Kérünk Téged, adód 1%-ával támogasd a MAGos mozgalmat. A Déli Régióban a Baranya MAG keretein belül működünk. A Baranya MAG működésének segítését a Mecsekszabolcsi Környezet- és Érdekvédő Egyesület vállalta fel. Adószám: 19032313-1-02. Kérünk Téged, fölajánlásodat rajtuk keresztül juttasd el hozzánk. Ha munkánkról tájékozódni kívánsz nézz körül az Egyesület weboldalán. Ha egyenesben kívánsz utalni működésünk segítésére, a következő számlaszámra utalva megteheted: Dél Takarékbank 50300109-55100210, megjegyzésbe kérünk írd be „Baranya MAG”. Ha adományodról igazolást kérsz, jelezd felénk a mecsekszabolcsiegy@gmail.com emailcímen. A Baranya MAG közösség a MAGYAR hagyományokon alapuló életmód kutatásával és tanításával foglalkozik, ezen belül nagy hangsúlyt fektetünk az egészséges életmód és a hagyományok terjesztésére és gyakorlására. A Baranya MAG célja, hogy olyan megtartó közösség kialakításának és fenntartásának adjon keretet, ahol kölcsönös ismeretátadás és folyamatos tapasztalatcsere történik. Fontosnak tartjuk, hogy a társadalom ismét figyelmet fordítson az egészségmegőrzésre és a természetes környezetünk védelmére, felismerje annak jelentőségét és ezt családon belül gyakorolják is. Köszönettel!

MAG (Mintaként Alkalmazott Gondviselés) közösségek Magyarország és Erdély-szerte léteznek, működnek. Széles körű kapcsolati rendszerünk van hagyományőrző közösségekkel, melyek a népi műveltség különböző részterületeit művelik. Közösségünk tagjai életvitelszerűen törekednek a már megtanult hagyományokat művelni, élményközpontúan továbbadni.

Előadásainkon, bemutatóinkon, nyitott „Baranya MAG-os Sátor” egészségmegőrző programjainkon kicsiket és nagyokat egyaránt megszólítunk, időseket és fiatalokat, gondolkodásra késztetünk saját egészségük és környezetünk egészsége kapcsán. Ezen alkalmakkor tudunk érdeklődőket bevonni a munkánkba és ők bővítik a közösségünket számban és tudásban.

Olyan gyógyító jellegű közösségi tér létrehozására törekszünk, ahol együtt, közösen és hasznosan oldjuk meg a felmerülő lelki, testi egészséggel kapcsolatos problémákat. Ha baj van, van ahova fordulni, ha tanulni szeretne, van ahonnan, ha jó és minőségi értékeket támogató közösségre vágyik, van, ahova, akikhez menjen – mindhárom szinten jelen szeretnénk lenni az emberek életében a Baranya MAG közösség szellemében.

Kapcsolódó bejegyzések:

>> Szilágyi László – A népi gyógyászatról (A cikk a >>XXIV. Szabolcsnapi visszatekintő részét képezi.)

>> Fesztiválos augusztusi hétvége

>> Alsómocsoládi Egészségnapok