Helyszín: Baranya, Pécs-Mecsekszabolcs, Szabolcs Emlékpark

Kapunyitás, gyülekezés, sürgölődés

Újabb év, újabb Szabolcs-nap. Alkalom egy évben egyszer összegyűlni. Faragó Klára művész bemutatkozása, kedves mosolya és kacagása nyitotta az idei alkalmat: Képbemutató – Alkotás a természettel – természetes anyagokból készült képek. Mesélt nekünk, hogy hogyan születnek az alkotásai, és ezáltal hogyan talált rá önmagára. Honlapján megcsodálhatjuk munkáit: https://faragoklara.weebly.com/ >> Nézzétek meg kis videós beszélgetésünket Vele.

Képbemutató – Alkotás a természettel
Kézműveskedés, termések babrálása, csiszolása, fonalra fűzése


Zsíroskenyér lakomázáshoz kovászos rozskenyér és sózott hagymás savanyú káposzta volt az újdonság. A vegákról sem feledkeztünk meg, “vegakolbászos” zsíroskenyérrel kedveskedtünk. És gluténmentes kenyér is volt!

Zsíros kenyér, kosárra dobás, “egészségre nevelés”, origami
Íjászkodás: tanulás és gyakorlás
Lelkes íjászok


A magyarok régi harcmódját mutatta be idén Pelle János, az egyesület elnöke. Ennek szellemiségéből kiemelnénk a harcos útját. Hogyha megtanultad, hogy hogyan lehet felülkerekedni egy ellenfeleden, egyet etess is meg, egyet gyönyörködtess és egyet gyógyíts is meg. Ha ezekkel megvagy, akkor tanítsd meg, hogy hogyan kell tisztelni az életet. Érdekes volt látni, és a bátrabbja meg is tapasztalta, amikor háttárs védi őt. Az asszonyok pedig az egymást megtartó erőt próbálták ki. >> Tekintsd meg az előadást és a bemutató. Olyan dolgok is elhangzanak, amikről nem szoktak gyakran beszélni.


Gulyás Judit vezetésével forrástisztító és esőt hívó szert tartottunk, vízzel megtöltött hangtálakkal, énekelve, összekapaszkodva. A harcos tűz minőség után a víz minőség képviselte magát.

Közös szer és éneklés
Víz-Szer hangtálakkal

Cseke Lajos, Baranyában élő íróművész volt idén kiemelt vendégünk. Ő “A Kárpátok farkasai” trilógia életre hívója. Előadásán érdekes újdonságokat hallhattunk a könyvekben szerelő történeteinek a részleteiről. A harmadik kötettel is megismerkedtünk, amelynek címe “Szakajtott virágok”. Mindenképpen érdemes figyelmesen elolvasni mindhárom kötetet, érdekes megkeresni az események helyszíneit, érdemes ránézni azokra a témákra, amik a könyvekben megjelennek.

Köszönjük mindenkinek, aki részt vett és aki hozzájárult ahhoz, hogy egy tartalmas és érdekes napot töltsünk együtt. A beszélgetéseket is azért vettük fel, hogy tágítsuk a kört, hadd részesüljön valamicskét belőle az is, aki – bár szeretett volna – valami miatt most nem tudott eljönni. Vagy aki nem szándékozott eljönni, de kicsit legalább kíváncsi, mikről is eshetett szó.

Rendezvényeink nyitottak bárki számára, kövessétek FB oldalunkat és az egyesület honlapját, emailben jelezze (mecsekszabolcsiegy@gmail.com), aki hírlevelet is szeretne kapni és akkor egyenesen az emailes postaládába küldjük az értesítést.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük