Géczy Gáborra, a MAG-os közösségek életre hívójára emlékezünk minden egyes fával, amit az ő nevében ültetünk bárhol, bármely országban.

Ezt az oldalt annak szenteljük, hogy összegyűjtsük a Gábor-fákról készített fényképeket és rögzítsük azok helyszíneit. Ha ültettél ilyet, küldd el a Pécs BaranyaMAG email címre: baranya.mag.pecs@gmail.com a fényképet és a leírást, amit szeretnél megjelentetni.


Napüdvözlet Egyesületünk működése és többünk életútja szempontjából is meghatározó volt a Géczy Gábor személye és munkássága. Gyakran megfordult itt népi gyógyász képzéseket vezetve, és hívtuk ezen túl is saját rendezvényeinkre, egészségnapra, vagy előadást tartani. Ilyenkor mindig elismerően nyilatkozott a közösségünkről, a kertünkben folyó munkákról. Hatalmas közvetlenség jellemezte és végtelen segítőkészség. Csupaszív ember volt a maga esendőségeivel, hibáival együtt végtelenül szerethető. Ittuk a szavait, tanításait. Szakrális földrajz túrái, erdélyi és magfalvai népi gyógyász táborai olyan tudáshoz, felismerésekhez vezettek bennünket, melyek a legértékesebb kincseinkké váltak, amit a rozsda nem fog és amit a bőrkabát levetését követően magunkkal vihetünk. Nagyon hiányzol GÁBOR.

A mostani vészterhes időkben olyan jó lenne, ha támaszkodhatnánk az éleslátásodra, bölcsességedre.

A választott fa, amit az emlékedre ültetünk ide az udvarra, kifejezi azt a minőséget, amit képviseltél. Csüngő eperfa. Gyümölcsöt termő, mint a tudás, amit nekünk átadtál. Formájában benne van az elvesztésed feletti szomorúságunk. A fa növekedésével az évek során a csüngő ágak alatt egyre nagyobb lesz a belső védett tér, ahova állhatunk. Ez a védelmed alatti biztonságot szimbolizálja. 

Szőts Rózsa, Pécs-Vasas, Napüdvözlet Egyesület, 2022. február 25.


Pelle János, “Hét-hajlék” birtok, Hosszúhetény, Baranya


Hegedűs Attila (Hege) és Dankó Zsuzsa, Hege birtok, Mohács-Szőlőhegy, Baranya