2023.01.14. Pécs-Vasas

Az erdélyi MAG közösséget összehívva Székelydályán >> Emlékistentiszteletet tartott három lelkész, akik Géczy Gábor barátai voltak. Egykor együtt indultak el az Úton azzal a szellemi hagyatékkal felvértezve, ami a Gábor előadásain is hallható. MAG közösségek alakultak a szerves műveltség, a népi hagyomány és gyógyítás nyomdokain. Táborok, közösségi rendezvények, szerveződések zajlottak, ahol képezhették magukat és együtt lehettek az emberek.

Az Istentiszteletre a 700 km-es távolság miatt nem értünk el, de lélekben és időben egyszerre csatlakoztunk az eseményhez a találkozónknak helyszínt adó Napüdvözlet Egyesület Házában. A jel gyengesége nem tette lehetővé az élő közvetítést, így egyenesen az Égi jelhez kapcsolódva hangolódtunk és emlékeztünk meg barátunkról, tanítónkról. A temetésén ostorcsattogtatás búcsúztatta és kísérte utolsó földi útjára Gábort, a lelkész barátainak elköszönő beszédjeivel. Mélyen elcsendesedve hallgattuk meg a hanganyagot és éltük meg újra ezeket a pillanatokat. Majd virtuálisan meglátogattuk Magfalvát, és hagytuk magunkat körbevezetni Gábor gazda által. A kisfilm sok emléket felhozott személyéhez fűződően, és el is nosztalgiáztunk, ki-ki elmesélte, milyen élménye, emléke, érzelme fűződik Géczy Gáborhoz.

Nevettünk, könnyeztünk, szeretettel emlékeztünk. A véghang talán az volt, hogy bár ő is ugyanolyan esendő, emberi volt, mint bármelyikünk, de szelleme folyamatosan nyitott volt azokra az Égi tudásokra, amiket továbbadott. Ha mindent nem is úgy tett a saját életében, ahogyan azt tanította, de az alázat is ott volt és mindig elismerte gyengeségét, mindamellett, hogy mi láttuk kapacitását és szellemi erejét, ami messze fölénk magaslott. 2018-ban a baranyai Babarcszőlősön, a Lovasudvarban tartott előadást, az ottani házigazda még emlékezett és elemlegette, hogy így kezdte Gábor a mondandóját: „A legtöbbet abból lehet tanulni, hogy mit ne csináljatok.” >> Géczy Gábor 2018 01 19 Babarcszőlős

Aztán kimentünk az udvarra, ahol 2022. februárjában egy >> Gábor-fát ültetett a Napüdvözlet Egyesület és a MAG közösség Géczy Gábor emlékére. Körbe álltuk a Gábor-fát és elénekeltük Gábor kedvenc énekeit. A találkozásunkat közös falatozással, beszélgetéssel zártuk. Visszagondolva nem is gyászos megemlékezés volt ez, hanem hasonló egy születésnapi baráti összejövetelhez. Tudtuk, hogy Gábor nem szeretné, hogy szomorkodva gondoljunk rá, éltében is úgy beszélt a barátságról, mint ami örök, csak éppen a bőrkabátot vetjük le ideig óráig.

Szeretettel gondolunk Rád, Gábor! Szívünkben érezzük és őrizzük lényed emlékét, kisugárzását.

Molnár Ildikó, a Baranya MAG nevében

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük