2022 augusztus – szeptember – október

Három hónap telt el és a Baranya MAG részt vett egészségmegőrző programokon a falunapok, családi napok, a különféle tematikus ünnepek, fesztiválok részeként. Nem is a beszámoló a lényeg, hanem a részvétel: akkor és ott. Nekünk nagyon jó együtt lenni, és ez megér mindent. Amíg beindulnak a napi programok „helyrerakjuk” egymást fizikálisan és lelkileg, kinek ahogyan jó és szükséges. Aztán emberek jönnek és jönnek és jönnek, mesélnek vagy panaszkodnak és őket is „helyrerakjuk” különféle népi gyógyász módszerekkel. Hogy mit és mennyit visznek ezekből az ízelítő segítségekből magukkal, az az egyéneken múlik. Annyit mondhatunk, hogy áldásosak ezek az alkalmak és érdemes részesülni belőlük. Keressétek a becsatlakozási lehetőségeket. Gyertek velünk, találkozzunk, kapcsolódjunk jövőre is. Feliratkozhattok a levelező listánkra, ahonnan értesülhettek rendezvényeinkről: baranya.mag.pecs(kukac)gmail.com

Helyszínek, szösszenetek, pillanatképek a teljesség igénye nélkül:

Augusztus 6-7. Magyarok Országos GYűlése Ópusztaszer Nemzeti Emlékpark: jelenlét a Gyógyító Faluban.

Augusztus 13. Hímesháza: A Mézesünnepen a Gyógyítósátor „személyzetét” főképpen MAGosok alkották. Reggel „beénekeltük” a sátrat a szomszédos pedikűröst is bevonva. Jó napunk volt – délelőtt még ijesztgetett az időjárás, de aztán hagyta Lacit a szabadtéren dolgozni – ő volt ott a „látványkovács”. Mielőtt eljöttünk, záróénekkel búcsúztunk egymástól. Kaptunk finom ennivalókat is – a vegák Teri salátáiból -, a többiek meg a polgik konyhájáról. Jó volt együtt lenni! Köszönet mindenkinek!

Augusztus 14. Siklósi Várfesztivál: „Mindenkinek köszönjük a siklósi részvételt, kiemeltek benneteket a szervezők, hogy nagyon elégedettek voltak veletek, MAGosokkal!”

Augusztus 20. Homorúd Családi (falu) nap Egészségsátor

Augusztus 28-29. Székelykeresztúr (Erdély) Egészségnapok: Mindig nagy élmény és feltöltődés is egyben. Sok ember fordul meg a kezeink között ilyenkor és nagyon jó találkozni az erdélyi MAG-os népi gyógyászokkal is.

Szeptember 16-18.- Kopács, Halásznapok

Szeptember 18. Pécs-Vasas Napüdvözlet Egyesület háza Egészségnap: Részlet a beszámolójukból: „Mint az a házunk táján szokás, körbe állva, a körbe bevonva Géczy Gábor tiszteletére ültetett emlékfát, közös énekléssel indítottuk a programot. Az előző napi eső és a lehűlés miatt, az eredeti tervekkel ellentétben csak zárt helyiségekben -három helyszínen fogadták a tanácsadók, előadók, népi és természetgyógyászok a kezelésekre érkezőket. (…) Valamennyi tanácsadás és kezelés nagy érdeklődés mellett zajlott.” >> A teljes FB beszámoló itt olvasható.

Október 15. Homorúd Egészségnap: Mindenféle szűrőbuszok is voltak, de a szervezők szerették, hogy a népigyógyászat is ott van, mert volt rá igény. „Elég jól elfoglaltak minket. Jó nap volt, jó a hely, örömmel látnak s várnak minket. Jó volt együtt is. A végére hab volt a tortán, hogy Rózsa felvetésére elmentünk Hercegszántóra a Mária szoborhoz.”

Találkozzunk jövőre, az egészség útján járva!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük